dimarts, 4 de setembre del 2012

Serra d'Irta - BTT: Serra i Costa

Una ruta per terres castellonenques, entre la serra i el mar. Tot i el que ens poguem imaginar avui en dia encara queda uns 20 km de costa increiblement intactes (exeptuant la torre Badum) a la zona de Castelló, entre Peñíscola i Alcossebre, és el Parc Natural de la Serra d'Irta.

Després de dos estius intentant fer alguna ruta per la serra i el voramar, finalment vaig poder fer algo satisfactori. La ruta que us deixo surt des de Peñiscola i en una pujada suau al principi és va fent cada cop més inclinada i un cop superats els 6 primers quilòmetres ja estas preparat per al que sigui. Val a dir que la ruta és per pista bastant bona i per tal de preservar la poca fauna i flora del parc hi han un parell més de senders, sols aptes pels senderistes.

Després de pujar al "port de serra" comença el divertit de baixar fins al Pou del Moro i seguir fins agafar la pista que seguiex a pocs metres de la costa, que és per on passen el 93,4% de persones que van al Parc Natural, pocs valents per la part de serra.

Com el camí no te pèrdua es va seguint fins a Alcossebre i al far parada per estirar les cames i tornada totalment per la pista de voramar, pujant i baixant suaument fins a la platja del Pebret que planeja fins al peu dels acantilats de la Torre de Badum (torre de vigía per controlar els pirates de la Mediterrània), un dels punts més bónics de tots el recorregut i de tot el llevant.

Des de Badum fins a Peñíscola és practicament baixada per fer disparar l'adrenalina acumulada i veure que tal estas de força ... tot i els quilometres i un parell de pujades és molt recomanable per conèixer el Parc Natural de la Serra d'Irta, si t'estas cansat de pendre el sol i veure tangues a la platja.

Després de la ruta (vaig matinar i a les 10:00 ja era casa, Peñiscola, per evitar el calor i complir amb la familia) dutxa i cap a Morella amb Artur i les dones i crios a veure el poble i la part medieval.

Aquì va la ruta del wikiloc amb fotos i tal .....


* Nota: Degut a problemes amb navegador no he pogut incloure imatges a l'entrada, però a la ruta del wikiloc és poden veure algunes (val la pena per veure del que s'ha parlat). Dispensen-lo

1 comentari:

Anònim ha dit...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] Doesn't this lead to a very, very big financial crisis? It always has. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakke[/url] Ychvhepqx http://csrhelix.com
vlbppk 236099 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]geese photos[/url] 965308 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose [/url]