dimecres, 17 d’abril del 2013

Cursa Orientació d'Altafulla (Final Escolar)

Aquest diumenge passat (14 d'abril), tot i tenir el "handicap" d'haver fet el dia abans la romeria a Berrús, la Mar es va aixecar amb una energia encomiable per intentar fer una bona cursa d'orientació a peu a la final escolar de Curses d’Orientació, organitzada conjuntament pel Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Montsant de Curses d’Orientació que es diputava a Altafulla.

Hi han participat les escoles: Col·legi St. Pau Apòstol, IES Collblanc, INS Els Pallaresos, Escola Cal·lípolis, Escola Cèsar August, Escola El Roquissar, Escola El Serrallo, Escola Pax, Escola St. Bernat Calvó, Teresianes, Col·legi Sagrat Cor, Escola La Portalada, Escola St. Sebastià Els Pallaresos, així com el Club Montsant de Curses d’Orientació. Hi havia molts participants i molt nivell.




Després dels errors d'interpretació a la cursa de Constantí, la Mar tenia ganes de demostrar-se que era capaç de fer-ho molt millor, pensant i actuant, amb la major rapidesa possible.

A les 9:30 ja érem puntuals al parc d'Altafulla per fer els estiraments i observar el circuit, que era obert i les balisses eren bastant ocultes. Una zona molt bona per fer una cursa d'orientació i a més el dia acompanyava.

Algunes fotos ....








Amb bastant encert i molt concentrada per fer-ho bé, va realitzar una cursa amb una actitud i una fermesa de les que fan sentir orgullós a qualsevol pare, tot i que nosaltres només en presentar-se a la cursa i amb l'actitud de intentar-ho fer el millor possible ja ens omplia de goig.

Des del primer dia que va decidir (vam decidir entre tots) que seria bo el participar a aquest tipus de curses a nivell comarcal ja la vàrem animar i ella fent-ho bé o no tan bé sempre s'ha mostrat amb ganes d'apendre i millorar.

Pel que fa a la cursa d'orientació d'Altafulla i amb un sprint final va aconseguir rebaixar el temps per quedar la segona de la seva categoria (pre-benjamí) i finalment la quarta de la lliga escolar de curses d'orientació a peu. Resultats a banda el més interessant és que gaudeixi fent esport per la natura, a banda que aquest tipus de curses potencien aptituds com pensar i observar abans d'actuar, saber desplaçar-se per zones naturals, a prendre decisions de camins a escollir per aconseguir trobar les balisses, a respectar als demés corredors i felicitar-los per la cursa, ... i així no acabaria mai.

Era el dia de la Mar i tan Roger, com Montse i jo mateix ens van sentir molt orgullosos. Felicitats Mar, ets la nostra campiona (tan de bo pogués córrer amb tu).

PS. Felicitar al Club Montsant de Curses d’Orientació i al Consell Esportiu del Tarragonès per donar empenta a aquest tipus d'esports i per la bona organització de tota la lliga escolar.