dilluns, 29 d’agost del 2011

Born into Brothels

Volia compartir amb vosaltres una historia que em va fer posar els pels de punta i degut a una de les meves aficions (la fotografia) toca d'aprop. És la historia que conta el documental Born Into Brothels: Calcutta's Red Light Kids (o amb català Els nens del Barri Vermell). Als Oscar del 2005 va guanyar el premi al Millor Documental.


Els directors ens mostren la sorprenent transformació que van patir els nens que van viure al Barri Vermell de Calcuta. Briski, una fotògrafa professional, un dia decideix ensenyar fotografia i proporcionar càmeres als nens que viuen en un dels llocs més sòrdids i aparentment desesperançats de tot el món, amb la finalitat de despertar les aptituds artístiques que resideixen en molts d’ells. Mainada desemparada. A cops sotmesa a violència física i psíquica. Mancada d’estudis. Sense prou atenció i cura materna –a voltes sense pare.

Les criatures fan retrats pels carrers de la gent i l'ambient. I en viatge a Nova York aconsegueixen exposar-los, vendre'ls, i difondre'ls. Amb aquesta excusa, la fotògrafa mira que algun centre educatiu admeti part de la canalla com a alumne.

Film documental molt directe, tendre, ens mostra part de la misèria que campa per aquest món. I ens convida també, que ens demanem com ho tenim, això, al primer món? Ja hi fem costat, a Catalunya, a aquesta canalla? No estaria de més que féssim una ullada als forats negres, que són molts i força foscos, del nostre escarransit estat del benestar.

El documental "Born Into Brothels: Calcutta's Red Light Kids" amb subtitols en castellà.



Algunes de les fotos fetes pels nens del Barri Vermell de Calcuta ...






dijous, 4 d’agost del 2011

Ciutat de les Arts i la Ciència

A la ciutat de València hi ha la ciutat del futur, quin espectacle de creació,art i visió. Una ciutat on contingut i continent tenen la mateixa importància. Benvinguts al futur, a la Ciutat de les Arts i la Ciència ....










dilluns, 1 d’agost del 2011

Peníscola (Peñiscola)


El penyal de Peníscola sempre ha estat ocupat per diferents pobladors atesa la seua importància estratègica en disposar d'ullals d'aigua dolça a l'interior de l'actual recinte de murades. La ciutat se situa sobre una península rocosa, unida a terra només per un istme de sorra, que divideix la costa en dues meitats diferents. Damunt del penyal s'aixeca la ciutat vella anomenada lo Poble, on destaca el castell templer.

Al nord del penyal trobem una plana sedimentària, amb una platja arenosa i originalment amb part de serradal. En aquesta plana quaternària es troben afloraments d'aigua (ullals), que donen lloc a una zona pantanosa o marjal anomenada popularment el Prat. Antigament, el Prat fou una albufera i actualment és una marjal, coneguda també com la Marjal de Peníscola.

Aprofitant els meus dies de vacances en familia vaig aprofitar per fer algunes fotos de Peníscola i aquí us n'ensenyo una mostra ...